Vi utför fasadmålning i Bromma och omnejd.

Kontakta oss redan i dag! Fyll i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt Tel 070-4691728

Fasadrenovering Bromma

Din expert på fasadputs!

Fönsterrenovering av gamla fönster i Stockholm.

Renovera dina gamla fönster.

Dom flesta gamla fönster med renoveringsbehov är helt klart värda att rädda. Många fönster kasseras och byts ut helt i onödan. Bara för att man upptäcker flagande fönsterfärg och fönsterkitt som lossnat så betyder inte det att fönstret är helt utdömt. Tittar man tillbaka lite i tiden så valde man ut speciellt hållbart trävirke när man skulle tillverka fönster och detta i sin tur ger dessa äldre fönster en mycket lång livslängd med rätt underhåll.

Genomtänkt utformning av fönsterbågar och karmar tillsammans med duktiga hantverkare skapade kvalitetsfönster med lång hållbarhet. Tyvärr så ersätts dessa vackra träfönster många gånger med nya moderna fönster med material som kanske inte går att underhålla eller renovera på ett bra sätt.

Undvik onödiga överraskningar.

Det bästa är förstås om man håller lite koll på husets gamla fönster och åtgärdar dom upptäckta fel och eventuella brister relativt omgående. Med detta underhållsarbete minskar också risken för mer omfattande skador i både fönsterbågar och fönsterkarmar. Genom att kontrollera tillståndet på dina fönster med jämna mellanrum kan man också planera underhållsarbete på ett bättre sätt.

Fullt möjligt att återställa gamla fönster till nyskick.

Att utföra en noggrann fönsterrenovering kan vara både omständigt och tidskrävande. Enklare underhållsmålning kanske man kan göra med fönster hängande på plats men ska man göra en mer omfattande renovering så tar man oftast ner fönsterbågarna och ersätter dessa med sk fönsterparaplyer under tiden fönsterrenoveringen pågår.

Det bästa är när man tar bort all gammal färg och kitt på fönsterbågarna och ersätter med ny färg och fönsterkitt. Med denna metod är det fullt möjligt att återställa gamla fönster till nyskick igen. I vissa fall så har tyvärr gamla fönster gjort sitt och då har man inget val än att byta ut dessa fönster men man ska också tänka på att det är också möjligt att byta ut vissa trädelar i ett fönster.

Det bästa är att låta en fönsterspecialist titta och bedöma gamla fönster och dess skick innan man kasserar dessa och byter ut till nya fönster.

Med rätt renoveringsmetod får man en lång livslängd.

Nu finns det i många fall beräkningar för det mesta och exempelvis även inom byggnation och renoveringsintervaller för olika typer av renoveringsarbete. Men det finns också många olika faktorer som spelar en stor roll hur vissa saker slits ner.

Nu finns det massor av andra tädetaljer som behöver målas om på ett hus med jämna mellanrum. När vi ska måla utomhus så måste vi räkna med vårt tuffa skiftande klimat som i dom flesta fall förkortar livslängden på olika målade byggnadsdelar. Lösningen är ofta att man tar höjd för ett tätare underhållsarbete.

Fasadrenovering Bromma                                                            Renovera betongtrappa 

Fönsterrenovering av gamla fönster i Stockholm.
Rulla till toppen